جاذبه های گردشگری قشم

آشنایی با جزیره قشم

جزیره پهناور قشم با مساحتی نزدیک به 1500 کیلومتر مرع نه‌تنها بزرگترین جزیره ایران به حساب می‌آید، بلکه از بسیاری از کشورهای جهان نیز بزرگتر است. این جزیره همچون یک دلفین زیبا و عظیم در تنگه استراتژیک هرمز واقع شده است. فاصله قشم از بندرعباس 22 کیلومتر و نزدیک‌ترین فاصله آن از سرزمین مادری 1800 متر در حد فاصل بندر لافت و روستای پل است.

دیدنی های جزیره قشم بسیار زیاد است که در زیر به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

غار خوربس قشم

غاز خوربس، خَربَز یا خَربس و یا به گویش مردم کُت کافرون که از پدیده‌های کهن زمین شناختی به شمار می‌رود از دنباله‌ی چین‌خوردگی‌های رشته کوه زاگرس هستند. شکل اولیه غار در اثر عوامل طبیعی شکل رفته ولی در دوره‌های تاریخی فضاهای محوطه داخلی گسترش یافته است.

غار خوربس شامل دو طبقه است که طبقه اول بخش طبیعی غار بوده و متشکل از یک دالان ورودی با سه حفره و بخش دست کند نیز در طبقه دوم که شمال یک اتاق مرکزی، اتاق‌های همجوار، درهای ورودی، پنجره‌ها، طاقچه‌ها با طاق گهواره‌ای شکل، جای کلون و چفت و بست پنجره‌ها و درهای ورودی اتاق‌هاست.

جزایر ناز

جزایر ناز که در گویش محلی دو کردَه نام دارد، در 20 کیلومتری جادی جنوبی قرار دارد. عبور از دریا با پای پیاده یا با خودروی شخصی به مثابه یک آرزو می‌ماند. که این امر در جزیره قشم در اکثر روزها مهیا است.

به این دلیل به این جزایر، ناز گفته می‌شود که انگار با خانه خود مدام قهر و آشتی می‌کند.

دره ستاره های قشم

در 25 کیلومتری شهر قشم، یکی از سایت‌های ژئوپارک قشم قرار دارد. این دره در پشت روستای برکه خلف، پاکترین روستای جزیره واقع شده که تنها دست طبیعت باعث به وجود آمدن آن شده. شکل این دره برخلاف باور محلی که گفته می‌شود بر اثر افتادن ستاره به این شکل درآمده، بر اثر فرسایش ایجاد شده است.

بندر تاریخی لافت

در این بندر 60 حلقه چاه به چشم می‌خورد که مردم سختکوش جزیره با زحمت زیاد در دل سنگ‌ها حفر کرده اند. تل مشرف بر این چاه‌ها به لایه‌های گچی ختم شده است و آب باران برای مدت طولانی نسبتا سالم و خنک در آن باقی می‌ماند. برخی به غلط و به دلیل ارزش زیاد آب در جزیره به این چاه‌ها، طلا می‌گویند. در حالی که صحیح آن تل آو = تل آب است.

بندر لافت گذشته از این چاه‌ها دارای بافت تاریخی خاصی با بادگیرهای سنتی می‌باشد.

تنگه چاهکوه

تنگه چاهکوه که در 90 کیلومتری شهر قشم قرار دارد، از فرسایش سنگهای رسوبی توسط باد و باران شکل گرفته است. دلیل نامگذاری آن به دلیل وجود چاه‌هایی است که مردم سختکوش غرب جزیره در زمان‌های بسیار دور در ابتدای دره برای تامین آب شیرین حفر کرده‌اند.

چاهکوه در ابتدا عریض و با دیواره‌های بلند در برابر دیده‌های مخاطب ظاهر می‌شوند ولی به تدریج از عرض آن کاسته شده تا جایی که عبور از آن دشوار می‌شود.

جنگل حرا

حرا درختچه‌ای است در اندازه‌های متفاوت 3 تا 6 متر با شاخ و برگ سبز روشن. حرا درختی است آب شورزی که به هنگام مد دریا تا گلوگاه در آب فرو می‌رود. حرا دارای ریشه‌های هوایی است که در کنار درخت وجود دارد و به اندازه‌های 15 تا 30 سانتی متر دیده می‌شود.

این جنگل بین سواحل قشم و استان هرمزگان به مساحت 9000 هکتار گسترده شده است. جنگل حرا از تنوع زیستی بالایی برخوردار است و زیستگاهی امن برای انواع پرندگان مناطق گرمسیری و مهاجر به شمار می‌رود. چه دلچسب است قایق سواری در این جنگل پهناور و بسیار زیبا و از نزدیک آشنا شدن با پرندگانی چون حواصیل، درنا، سلیم و…

لاکپشت های پوزه عقابی ساحل شیب دراز

لاکپشت پوزه عقابی پوزه ای شبیه منقار عقاب دارد. عمر این لاکپشت بیش از 200 سال است. معملا هر سه یا چهار سال در اواخر اسفند ماه، شب هنگام در زمان مد کامل وارد ساحل روستای شیب دراز شده و در فاصله یک هفته، 70 تا 120 تخم می‌گذارند.

و چه لذت بخش است زمانی که بچه لاکپشت بعد از 60 الی 70 روز با صدای موج و نور ماه به طور غریزی به سمت دریا حرکت می‌کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *